FREE Shipping (Malaysia) / Singapore RM39 Only

FAQs

A) Keselamatan Cendawan Susu Harimau TigroC

S1: Apakah kandungan utama Cendawan Susu Harimau TigroC?

J: 5 bahan utama TigroC ialah Cendawan Susu Harimau, Vitamin C, Inulin, Serbuk Jus Oren dan Glukosa Monohidrat.

 

S2: Adakah pengambilan produk ini mempunyai kesan sampingan dan adakah ia mengandungi steroid?

J: Jangan risau, produk ini tiada kesan sampingan. Produk ini tidak mempunyai pengawet, pewarna atau steroid tambahan, jadi anda boleh mengambilnya dengan yakin.

 

S3: Adakah TigroC Tiger Milk Mushroom sejenis ubat?

J: Cendawan Susu Harimau TigroC bukan ubat; sebaliknya ia adalah produk makanan tambahan yang selamat untuk kesihatan. TigroC mengandungi Lignosus rhinocerotis TM02, sejenis Cendawan Susu Harimau yang berkesan dalam mengurangkan keradangan pada saluran pernafasan dan mengawal sistem imun.

 

S4: Adakah TigroC disertakan sijil KKM?

J: TigroC bukan ubat, sebaliknya ia adalah produk makanan tambahan yang selamat untuk kesihatan. Produk ini ada sijil MESTI dan GMP. Pensijilan KKM diperlukan terutamanya untuk produk farmaseutikal.

 

S5: Berapakah jumlah sachet yang terkandung di dalam setiap pek Cendawan Susu Harimau TigroC?

J: Sekotak Cendawan Susu Harimau TigroC mengandungi 30 sachet, manakala setiap sachet mengandungi 200mg Cendawan Susu Harimau dan 100mg Vitamin C.

 

 

 

B) Cara Pengambilan TigroC

S1: Bagaimanakah cara pengambilan produk ini?

J: Produk berbentuk serbuk ini boleh dicampurkan ke dalam air (suhu bilik atau air minuman). Tiada air panas diperlukan. Rasanya seperti jus dan kanak-kanak menggemari rasanya. Sekiranya anda terlupa untuk mengambilnya pada waktu pagi atau petang selepas makan, anda boleh mengambilnya pada bila-bila masa.

Shall you forget to take it in the morning or afternoon after meals, you may take it at any time.

 

S2: Berapa banyakkah sachet Cendawan Susu Harimau TigroC yang perlu saya ambil setiap hari?

J: [Untuk Dewasa dan Kanak-kanak berumur 6 tahun ke atas] Adalah disyorkan untuk anda mulakan dengan 2 sachet setiap hari selepas makan. Selepas tubuh badan beransur baik, teruskan pengambilan 1 sachet setiap hari sebagai penjagaan kesihatan.

J: [Untuk kanak-kanak berumur 2-5 tahun] Adalah disyorkan untuk anda mulakan dengan 1 sachet setiap hari selepas makan. Selepas tubuh badan beransur baik, teruskan pengambilan 1 sachet setiap hari sebagai penjagaan kesihatan.

 

S3: Bolehkah bayi di bawah umur 2 tahun mengambilnya secara terus?

J: Memandangkan sistem penghadaman bayi masih belum sempurna, para ibu disyorkan untuk mengambil dua sachet Cendawan Susu Harimau setiap hari. Kesannya akan kelihatan menerusi penyusuan susu ibu.

 

S4: Berapa lamakah masa yang diperlukan untuk melihat kesannya?

J: Ini bergantung kepada keadaan fizikal individu berlainan. Secara amnya, ia mengambil masa 1-3 minggu untuk melihat kesannya. Individu dengan keadaan yang lebih serius mungkin memerlukan masa yang lebih lama untuk melihat kesannya.

 

👉 Jika simptom anda teruk, ambil 2-3 sachet setiap hari. Selepas tubuh badan beransur baik, teruskan pengambilan 1 sachet setiap hari sebagai penjagaan kesihatan.

 

 

 

C) Khasiat Cendawan Susu Harimau TigroC

S1: Apakah fungsi utama TigroC?

J: Cendawan Susu Harimau TigroC mampu membantu memperbaiki masalah berkenaan pernafasan, antaranya alahan hidung, asma, resdung, batuk kronik, bronkitis, radang paru-paru, sensitiviti kulit dan sesak nafas.

 

S2: Apakah yang membezakan TigroC daripada produk yang sudah ada di pasaran?

J: Vitamin C hadir sebagai salah satu kandungan TigroC. Secara amnya, Cendawan Susu Harimau mempunyai kesan anti-radang dan Vitamin C menguatkannya kesan ini. Kedua-duanya saling melengkapi untuk membantu mencapai kesan pertahanan berganda.

 

S3: Mengapakah gejala bertambah teruk bagi sesetengah individu selepas mengambil Cendawan Susu Harimau?

J: Pada permulaan pengambilan Cendawan Susu Harimau, sesetengah individu mungkin akan lebih banyak batuk serta mengeluarkan lebih banyak kahak atau hingus. Ini merupakan tindak balas biasa kerana Cendawan Susu Harimau TigroC mempunyai fungsi membersihkan dan menguatkan paru-paru dan sistem pernafasan. Bahan berbahaya yang terkumpul di dalam paru-paru akan dikeluarkan melalui batuk dan kahak. Biasanya, selepas 1-2 minggu ini akan berkurangan secara beransur-ansur, bergantung kepada keadaan individu.

 

 

 

D) Siapa Yang Boleh Mengambil Cendawan Susu Harimau TigroC

S1: Bolehkah pesakit dengan kekurangan G6PD mengambil TigroC Tiger Milk Mushroom?

J: Pesakit yang mengalami kekurangan G6PD boleh mengambil TigroC Tiger Milk Mushroom tanpa sebarang kesan negatif.

 

S2: Bolehkah wanita hamil mengambil ini?

J: Produk ini tidak disyorkan untuk wanita hamil.

 

S3: Bolehkah saya mengambil TigroC jika saya sudahpun mengambil preskripsi doktor?

J: Ya, kerana masih tiada kes yang menunjukkan penolakan atau kesan sampingan TigroC dengan preskripsi doktor, namun kami mengesyorkan pengambilan Cendawan Susu Harimau TigroC selang 2 jam selepas mengambil ubat yang ditetapkan oleh doktor.

 

S4: Adakah pesakit asma perlu berhenti mengambil preskripsi dan alat penyedut mereka semasa menggunakan TigroC Tiger Milk Mushroom?

J: Adalah disyorkan agar anda menggunakan preskripsi doktor seperti biasa, sambil mengambil TigroC Tiger Milk Mushroom sebagai produk makanan tambahan untuk membantu anda pulih dengan lebih cepat. Sila bawa alat penyedut anda sekiranya timbul kecemasan.

 

 

 

E) Sejarah dan Kaedah Penanaman Cendawan Susu Harimau TigroC

S1: Apakah sejarah Cendawan Susu Harimau?

J: Cendawan Susu Harimau telahpun wujud selama hampir 400 tahun. Ia digunakan secara tradisional untuk merawat pelbagai masalah paru-paru seperti asma, batuk dan demam. Orang Melayu pada zaman terdahulu percaya bahawa ianya sejenis kulat yang tumbuh daripada titisan susu harimau ke tanah selepas menyusu. Secara amnya, kulat yang jarang ditemui ini hanya boleh dijumpai di hutan hujan tropika di Asia Tenggara dan hanya 1-2 pokok boleh ditemui dalam setiap lingkungan 5 kilometer.

 

S2: Bagaimanakah cara kultivasi atau penanaman Cendawan Susu Harimau TigroC?

J: Cendawan Susu Harimau TigroC diperbuat daripada Cendawan Susu Harimau kualiti tertinggi yang dikumpul dari hutan, ditanam dalam persekitaran teruji untuk memastikan keselamatan, keberkesanan dan kualiti yang stabil. Setiap kumpulan pengeluaran tertakluk kepada pemeriksaan kualiti yang ketat serta pengenalan genetik.

 

    ms